Omgeving

Brocante, de Franse keuken, kastelen en natuur

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is wereldberoemd vanwege zijn vele prehistorische bezienswaardigheden, zoals de grotten van Lascaux, Font de Gaumes en het grote nationale museum van de prehistorie in Les Eyzies. Maar ook latere tijden hebben vele bezienswaardigheden 'achtergelaten': de bastides (vestingstadjes), zoals Monpazier en Domme, de vele kastelen zoals Château de Biron, Château Castelnaud of Château de Beynac, en ook middeleeuwse stadjes zoals Sarlat, Bergerac en Beynac.
Op zomeravonden zijn er in verschillende dorpen in de omgeving de zogenaamde eetmarkten. Van eind juni tot begin september is er elke avond wel ergens een eetmarkt. Je vindt hier lange tafels op het dorpsplein met daaromheen de marktkramen van diverse aanbieders van lokaal geproduceerde specialiteiten.
De verschillende jaargetijden in de Dordogne hebben elk hun eigen charme. De zeer zachte lente, de heerlijke warme zomers, en vooral ook de herfst (Indian Summer) met zijn vele goudgele tinten. In de omgeving kun je uren wandelen en fietsen door het hele jaar heen... Een ontdekkingstocht van de omgeving te paard, een kanotocht en andere waterpret op de rivieren Dordogne & de Lot. Bezoek Parc-en-Ciel, een bomenklimavonturenpark in de buurt!

Bezoek een eetmarkt, de bastide dorpjes of een kasteel

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven